Acupunctuur

Acupunctuur in Purmerend

Ben je op zoek naar acupunctuur in Purmerend? Bij Alleviate kunnen wij je helpen. Acupunctuur is een van de onderdelen van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) waarbij kleine naaldjes geplaatst worden op specifieke punten op het lichaam.
Deze Oosterse geneeswijze is al duizenden jaren oud.

De acupunctuurpunten waarop de naaldjes worden geplaatst liggen op energiebanen die door en rond het lichaam lopen. Dit zijn de zogeheten meridianen. Op deze meridianen liggen verschillende punten die zijn verbonden met verschillende delen van het lichaam.
In totaal liggen er op je lichaam in totaal 365 acupunctuurpunten. Hierdoor kunnen diverse klachten, kwalen en aandoeningen door het plaatsen van naaldjes op specifieke punten worden behandeld.

Naast dat acupunctuur specifieke klachten kan behandelen door bijvoorbeeld meer energie naar het klachtgebied te leiden of door energieblokkades op te heffen, kan zij tevens het algehele energieniveau en de weerstand verbeteren.

Een TCG-behandelaar kijkt dus naar zowel lichamelijke als emotionele en geestelijke factoren om de balans weer te herstellen. Behandelaar geeft ook advies over wat je nog meer kunt doen voor jouw gezondheid.

Cosmetische Acupunctuur*

Een glanzende huid, een levendige blik en een gezonde uitstraling doen wonderen in het contact met anderen. Schoonheid ontstaat van binnenuit, door gezonde voeding en leefstijl, en door het terugbrengen van de balans in je leven. Aan het gezicht valt veel af te lezen. Het vertelt veel over wie je bent, hoe je je voelt, en ook over wat je gevormd heeft. Het huidige stressvolle leven laat zijn sporen na in je gezicht: een doffe of ongezonde huid, onnodige rimpels, en allerlei oneffenheden.
In de traditionele Chinese geneeskunde vormen lichaam en geest een geheel. Als je in balans bent dan is er harmonie, evenwicht en gezondheid. De behandeling voor Cosmetische acupunctuur past dan ook prima binnen traditionele Chinese geneeskunde.
Cosmetische acupunctuur verbetert de collageenproductie en de doorbloeding van de huis.
Daardoor voedt het de huidcellen, vitaliseert en verstvigt het de huid en doe rimpels vervagen. Het brengt weet kleur in het gezicht en herstelt de natuurlijke glans van de huid.

Cosmetische acupunctuur is in principe voor iedereen geschikt die er jonger en stralender uit wil zien. Maar ook juist voor mensen die na een ingewikkelde periode graag iets willen doen aan de sporen die zijn achtergelaten.
Daarnaast is het veel minder duur dan een chirurgische ingreep, dat maakt het een uitstekend alternatief. Het is veilig en er zijn geen gezondheidsrisico’s aan verbonden. Een goede en natuurlijke methode om de tekenen van stress en spanning te verhelpen, en om de conditie van de huid te verbeteren. Kortom voor iedereen die een niet chirurgische methode wil aangaan om het verouderingsproces te verminderen.

Bij cosmetische acupunctuur wordt eerst de conditie van de huid nauwkeurig onderzocht. Vervolgens wordt er een prognose gegeven van de te verwachten resultaten.
Het meest optimale resultaat wordt na 12 behandelingen bereikt. Deze volgen elkaar om de drie à vier dagen op (afhankelijk van leeftijd en huidconditie). Na de eerste vier á vijf keer kun je vaak al verbetering zien.

Wilt u meer weten over acupunctuur en voor welke aandoeningen deze bruikbaar is? Neem dan contact op via het contactformulier.