orthomoleculaire epigenetica

Orthomoleculaire Epigenetica

In de orthomoleculaire geneeskunde werkt men met natuurlijke stoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.

Voeding als medicijn stamt al uit de Hippocrates-tijd .Toen werd de geneeskrachtige werking van voeding al ontdekt. Later (begin 20e eeuw) ontdekte men de rol van vitamines Uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er wel degelijk een relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol kunnen spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten en kanker.

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren.

Om ziekten te voorkomen en ziekten te behandelen, kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Dit kunnen zijn: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen.

Epigenetica is de wetenschap die de invloed van onze omgeving op onze gezondheid, op onze genen bestudeert. Omgevingsfactoren zoals: voeding, stress, mate van beweging, klimaat. Deze factoren blijken van groot belang te zijn voor het lichaam want ze kunnen bepaalde genen beïnvloeden.

info@alleviate.nl
Sterremosstraat 6