Voeding

LAAT VOEDING UW MEDICIJN ZIJN.

Welk eten goed is voor jou als individu heeft vele facetten, zoals:

• Achtergrond
• Werking van je stofwisseling;
• Eventuele ziekte of klachten;
• Medicijngebruik;
• Je levenstijl;
• Wat je al of niet belangrijk vindt.

Door de juiste balans in jouw voeding draag je bij aan een goede gezondheid. Daardoor ben je fitter en voorkom je allerlei gezondheidsproblemen.

Ik maak gebruik van de orthomoleuclaire voedingsleer en de traditionele Chinese voedingsleer.

Bij orthomoleculair voedingsadvies, kijk ik naar jouw specifieke omstandigheden. Jij als persoon staat centraal. Een voedingsadvies is persoonsgebonden.
Er zijn allerlei vragen te beantwoorden:
Waarom val je niet af?
Op welke wijze kan voeding je helpen bij hoge bloeddruk?
Welke, psychische of lichamelijke, oorzaken zijn aan te wijzen?

Ik gebruik een combinatie van methoden en technieken om een zo specifiek mogelijk advies te geven.

Bij de traditionele Chinese voedingsleer wordt onder andere gekeken ofje lichaam de voedingsstoffen uit je eten wel goed verwerkt. Er wordt een relatie gelegd tussen kleur en smaak van voedingsmiddelen. Maar ook weer, klimaat, seizoenen, organen en tijdstippen van de dag spelen een rol. Ook wordt er rekening gehouden met de verwarmende en verkoelende werking van voedingsmiddelen.

Aan de hand hiervan worden er bepaalde voeding middelen aanbevolen of afgeraden.